Orthomoleculair voedingsadvies

Veel mensen hebben een tekort aan bepaalde soorten vitamines, men merkt hier in eerste instantie niet zo veel van, maar op langere termijn kunnen hier klachten door ontstaan zoals vermoeidheid, slechte concentratie, slapeloosheid en lusteloosheid.
Indien dit tekort langdurig bestaat kan dit leiden tot heel veel chronische en andere specifieke ziekten.

Orthomoleculair is een moeilijk woord voor een simpel gegeven. Orthos komt uit het Grieks en betekent “juist, recht of gezond” en moleculair staat voor “moleculen”, vitaminen, mineralen, enzymen en andere essentiële voedingsstoffen.
Goede voeding doet veel meer dan het lichaam voorzien van brandstoffen die nodig zijn voor de productie van energie en lichaamswarmte.
Goede voeding bevat ook alle moleculen (vitaminen, mineralen, enzymen en andere essentiële voedingsstoffen) die direct of indirect worden gebruikt bij veel regulatie-verdedigings herstel- en andere processen in het lichaam.
Waarom moeten we extra vitaminen, mineralen, enzymen en andere essentiële voedingsstoffen gebruiken?
U weet dat de kwaliteit van de voeding er niet op vooruit gaat. Veel voedingsmiddelen zoals kant en klare maaltijden, groenten en fruit uit verre landen (vervoer), fast food e.d. hebben niets meer te maken met de voedingsmiddelen die we echt nodig hebben.
Groenten en fruit worden meer en meer in kassen op kunstmest geproduceerd, kippen, koeien en varkens krijgen groeimiddelen om “goed” en veel vlees te leveren en natuurlijk de luchtverontreiniging en langdurig transport van veel voedingsmiddelen.
Daarnaast worden vaak op onnatuurlijke wijze de voedingsmiddelen bereid (bakken, braden, frituren, roosteren en uit de magnetron, te lang doorkoken), hierbij gaan de essentiële voedingsstoffen verloren (denk aan de wateroplosbare en temperatuursgevoelige vitamines en enzymen).
Door stress en spanning, zowel op werk als thuis, wordt er veel van het lichaam gevraagd. Er ontstaat hierdoor een tekort aan bepaalde vitamines, mineralen, enzymen en andere essentiële voedingsstoffen. Ook hier kunnen we als orthomoleculair voedingsdeskundige op inspelen.
In een intake gesprek kijken we naar uw voedingspatroon en de klachten en in gezamenlijk overleg, geven wij een advies omtrent de voeding en suppletie van vitaminen, mineralen, enzymen en andere voedingsstoffen.

M.b.v. geadvanceerde testapparatuur en bloedonderzoek (EMB) kan ik testen waar tekorten zijn en met aanvullingen op supplementen gebied kunnen we dit aanvullen, waardoor veel klachten zullen afnemen.

Bij dit onderzoek ziet men dat de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen ernstig verminderd zijn.
Hiermee dient men zeker rekening te houden.

ortho2