Counseling & coaching

Counseling is luisteren met begrip en inlevingsvermogen, met als doel hulp te bieden bij het verwerken van emoties, het verkrijgen van inzicht en het begeleiden van cliënten in het bereiken van hun doel.

Wanneer counseling?

Iedereen krijgt in het leven te maken met moeilijke momenten. Deze kunnen zich voordoen op het gebied van gezondheidsproblemen (eetproblemen e.d.) , keuzes maken. In veel gevallen kunt u dergelijke moeilijkheden overwinnen, alleen of met behulp van familie of vrienden. Maar misschien lukt dit niet altijd.
Door naar u te luisteren proberen we samen een goede oplossing te vinden.

Coaching

Het woord komt uit het Frans en verwees naar een koets of een wagen, waarmee een gewaardeerd persoon vervoerd kon worden. Coaching was de naam voor het besturen van de koets en staat voor het vervoeren van een persoon van waar hij was naar wie hij wil zijn.
Coaching is een vorm van begeleiden van personen of teams in hun ontwikkeling, op basis van een gelijkwaardige en veilige relatie en met een afgesproken focus of doel. De verantwoordelijkheid en autonomie voor het leren ligt bij de gecoachte zelf. De coach is begeleider, ondersteunend bij het afleggen van de weg.
Coaching heeft -in de zakelijke markt- altijd een relatie met werk. Dit wil niet zeggen dat je met coaching niet ook persoonlijke of privethema’s kunt raken, maar altijd met het doel om het functioneren te verbeteren. Binnen dit kader kunnen diverse leerdoelen of thema’s de focus van coaching bepalen.
Door middel van werkvormen en coachopdrachten kunnen we samen het doel bereiken.

Na mijn opleiding basispsychologie, specialistische coach en korte oplossingsgerichte therapie, RET en cognitieve therapie begeleid ik mensen met allerlei soorten vragen bijvoorbeeld:

  • relatietherapie
  • loopbaancoaching
  • lifestyle coaching
  • probleemcoaching (b.v. dieten, problemen op school e.d.)

counseling